Presentatie opgenomen op de themadag over het gebruik van Drones / UAV’s bij de inspectie van waterkeringen – woensdag 11 juni 2014 – meer info: http://www.stowa.nl

Op woensdag 11 juni 2014 organiseerden STOWA en Rijkswaterstaat een themadag over het gebruik van onbemande vliegende platformen – kortweg UAV’s of drones – bij de visuele inspectie van waterkeringen. Wat is er mogelijk? Wat kan er? Wat mag er? Welke wensen en verwachtingen zijn er rond het gebruik? De dag vindt plaats in het kader van het programma Professionalisering Inspectie Waterkeringen (PIW 2.0).

UAV’s of drones zijn sterk in opkomst. Door de miniaturisering van sensoren en componenten worden steeds kleinere krachtigere onbemande vliegende machines gebouwd. Inmiddels liggen de quadro- en octocopters, helikopters en vliegtuigen in de schappen van Bart Smit en kan iedereen die dat wil er lustig mee experimenteren. Maar wat is de toekomst bij professioneel gebruik? Bijvoorbeeld bij de inspectie van waterkeringen? Er wordt door verschillende waterschappen geëxperimenteerd en er worden pilot’s uitgevoerd. Maar inmiddels is ook de wet- en regelgeving aangescherpt en kan en mag niet iedereen met een drone zomaar de lucht in.

Deze themadag wil feiten en fictie met betrekking tot het gebruik van UAV’s door professionals op een rijtje zetten. De dag vindt plaats met medewerking van de TU Delft, Inspectie Leefomgeving & Milieu, NLR, DARPAS en diverse bedrijven en waterschappen.

Category: Drones UAV

Click on the Blue Bar for the video selection and here for More Info of the selected video