De mens bestaat voor 55-60% uit water – maar voor 100% uit kennis. Waterkennis – Doe mee(r) met waterTV!

WaterTV.nl is een etalage – een videotheek – van presentaties, samenvattigen en documentaires van professionals – voor professionals. En iedereen kan meekijken!

Presentaties op het gebied van water – energie – landbouw en duurzaamheid. Veel presentaties zijn opgenomen op bijeenkomsten, symposia, congressen en workshops door H2video.nl / waterTv.nl – een onderneming van Stefan Flos – gespecialiseerd in en gefocussed op het deelbaar maken van kennis op bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden georganiseerd door verschillende kennis-netwerk organisaties, overheids organisaties en bedrijven binnen dit domein – h2video.nl legt het vast – de etalage is waterTv.nl.

Klimaattransitie – The age of Aquarius
Mijn hele leven dat liedje uit hair in mijn hoofd – it’s the age of Aquarius. Een nieuw tijdperk, dat van water.

Er staat de mens een zware tijd te wachten: de klimaatverandering gaat steeds sneller. Het is ‘all hands on deck‘. Water is het centrale thema in een veranderend klimaat en het nieuwe weer: te veel, te weinig, te laat, te vroeg, te heftig. Het ijs smelt op de polen en komt in de zomers als tennis ballen naar beneden – extreme droogte wordt gevolgd door extreme neerslag. De zee spiegel stijgt, extreme weersomstandigheden nemen toe. Pas aangelegde zonnepanelen zijn in één zomer al aan diggelen door extreme hagel.

De oude kennis voldoet niet meer: het is tijd voor ‘out of the box‘ denken

Hageschade aan zonnepanelen als gevolg extreme hagelbui in Someren op 23 juni 2016. ref www.polderpv.nl

35.000 professionals in Nederland drijven de klimaattransitie – 2‰ van de bevolking
Kennis is de smeer olie van de klimaat transitie. Deze transitie scharniert rondom een beperkt aantal mensen in de samenleving: de 2  pro mille van de samenleving die vanuit hun functie – als professional – de klimaat transitie vorm moeten geven: beleidsmakers en uitvoerenden, bestuurders en managers, wetenschappers, experts bij advies bureaus, bij gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk. En niet te vergeten het groeiende leger zelfstandigen en ondernemers die duurzaamheid en de circulaire economie vorm willen geven.

2 pro mille (2‰) van de Nederlandse volwassen bevolking: zo’n 35.000 professionals, trekken de climaat transitie: young professionals, studenten en scholieren, gepensioneerden en vrijwilligers. Die wil ik in beeld brengen: actief, deskundig, zoekend, vragend en hun kennis delend.

Doe mee: stuur een mail naar info (at) waterTv.nl
Stefan J. Flos – of bel: (+31) 06 – 28 0808 27